Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Thursday, February 24, 2011

Anak Membawa Rezeki...


Alhamdulillah, syukur kehadrat ilahi dengan segala kurniaan-NYA!

Pagi tadi, lebih kurang jam 10 pagi, Pn. Nik dari HR call abah "en.faizal, report awk mintak nie nak sy emel ke nk sy print terus?"..."hmmmm...k.nik print terus la"...."kalau mcm tue en.faizal naik atas la, sy ade bende nak bg skali nie"...."aper die k.nik?"...."ade la..mesti awk suke nyer la. nanti naik yer". Begitula lebih kurang dialog antara abah dengan kak nik.  Abah senyum sorang-sorang jer time tue... apa la yang nak dikasi tue??.... (okay, stop sampai sini! yang lain tak digalakkan untuk baca seterusnya...entri kali nie agak showoff sikit!)

hahhaha...surat kenaikan gaji! Abah terus amik calculator, buat kira-kira berapa banyak naik. Alhamdulillah...naik sebanyak RM1,180..rezki AnakAbah nie...kalau dicampur dengan yearly increment bulan satu hari tue, tahun 2011 nie gaji abah dah naik sebanyak RM1,330.. Syukur sangat-sangat.

Bila abah renung-renungkan, rezki kita sekeluarga mula dipermudahkan sejak awal mama mengandungkan Melia lagi. Apa tidak nya, bulan 3,2010 dapat tau mama mengandungkan Melia, bulan itu juga la abah dinaikkan pangkat dari account exec ke accountant. Time tue, gaji naik RM882 je. Masa Melia lahir hari tue (17.12.2010), boleh plak ngam-ngam harinya dengan hari abah dapat interim bonus. Jam 1 pagi anak lahir, abah happy giler dah time nie..Jam 9 pagi plak dapat tahu bonus dah masuk. perrgh!!! mau tak happy kali 5 abah Melia nie hah. Nasib tak melompat-lompat jer. hahahaha...

Sekarang nie pulak, selepas 67 hari umur Melia, gaji abah sekali lagi naik. Syukur...Syukur Alhamdulillah. "Anak itu membawa rezeki" itu dah janji-NYA.

Nota kaki:
Masa awal-awal abah join KPJ nie dulu, gaji yang di'offer kurang RM200 dari gaji semasa abah. tapi abah gamble jer resign dari company lama. Alhamdulillah, selepas 3 tahun 7 bulan, kenaikan yang abah dah dapat dah pun berjumlah RM2,680. (kenaikkan tahunan cuma RM276, selebihnya adalah increment dari kenaikkan jawatan).

p/s: nie yg buat abah nak tambah anak-anak ramai2 nie....hahahhaha...

7 comments:

The FREAKING Bride-To-Be said... [Reply to comment]

syukur!

Nur Hasyimah Mahasan said... [Reply to comment]

Syukur dimurahkan rezeki oleh-NYA

mama melia said... [Reply to comment]

amboi3...nak tambah anak???cian kat melia,lom puas nak manje2 dh kene kongsi kasih syg...

feizal said... [Reply to comment]

Kawan2 : Syukur alhamdulillah...
Mama Melia: bukan abah nk, tp melia yg mintak...nk adik pompuan katenye.hahhaha...

Kejora said... [Reply to comment]

salam..

sy setuju anak membawa rezeki...oleh itu.
berusahalah....USAHA TANGGA KEJAYAAN.
hehe

Huszaini said... [Reply to comment]

tambah isteri pun boleh tambah rezeki juga... lepas tu tambah anak dengan isteri baru.. lagi laaa bertambah2 rezeki tu.. kekekekeke

Feizal said... [Reply to comment]

@Huszaini hahaha..baek punye rekemen bro..hahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...