Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Wednesday, February 23, 2011

Melia dan Botol Susu nyer!


Sweeph..Sweeph (bunyik abah sapu sawang kat blog AnakAbah nie..hahahaha). Maklum la, abah Melia yang perasan sibuk nie dah 2 minggu langsung tak update apa-apa.

21 Feb 2011, hari malang buat mama Melia!malang buat mama...tapi abah langsung tak kisah pun...eh!kenapa??apa dah jadi??......
bukan apa, tarikh tue tarikh mama kena masuk kerja balik, tue yang abah tak heran sangat tue.

Seminggu sebelum masuk kerja;
Location : Rumah Atuk Melia, di Seksyen 19, Shah Alam.
M: Alaaaa...minggu depan dah nak kena kejer, malas nyer....
A: alah! ok aper...duk rumah pun bukan buat aper pun. (hampeh nyer abah, langsung tak kesian kt mama!)
M: rase kejap jer dh nk 2 bulan, ari tue sebelum beranak rasa lama nak kena duk umah... (sebab nie la abah apply P1 W1Max tue, takut mama bosan duk rumah..hmmmm)
A: cam mane tue...Melia xleh hisap botol lagi nie???nak kena ajar dah tue...
M: dah bagi dah botol, tp die xnak...
Selepas dari hari tue, macam-macam yang mama buat nak ajar Melia minum susu pakai botol...kesian tengok Melia time tue, tolak-tolak pakai lidah tak nak minum botol.. bile bagi mama punyer, terus churk..churk...churk....emmmmmm...terus diam! AnakAbah2. Satu hari tue, entah macam mana  ntah mama cuba pakai puting leper, eh!boleh la bah...Melia nak yang leper kot. tapi nak cari yang boleh ngam dgn botol Avent memang takde (sebabnye mama dah beli botol Avent 3 4 biji).

Survey punya survey, abah rekemen kan botol "Tommee Tippee - close to nature" kat mama. "Okay la nie, bentuk pun lebih kurang sama ngan mama punya.hehehehe"-bgtau abah sambil buat lawak hampeh."ok gak nie.eh!tp yang nie tak ada puting leper la..."-balas mama. Kecewa lagi! akhirnya berkat usaha mama, jumpa
la jugak botol yang sesuai untuk Melia....
Nin dia botol MAM! susahnya nak dpt...tp takpe, AnakAbah punye pasal.
Apa yang best dengan botol MAM nie???
sudah semestinya putingnya yang leper,Melia suka nie..and putingnya tidak licin macam kebanyakkan puting yang lain, senang Melia nak hisap.
Bawah botol boleh bukak, tak perlu susah2 nak jolok dalam botol time cuci.. atas bawah boleh bukak!
anti-colic! yang nie abah pun xtau untuk apa.hahahahaha...

Suka nyer hati mama bile tengok Melia akhirnya dapat minum botol, sekurang-kurang tak ada la risau sangat mama nak masuk kerja nanti. Tapi...Melia takmau susu lain, takmau susu LEMBU!takmau FORMULA! tambah satu lagi kerja mama time rehat, duk diam-diam dalam bilik..selak baju,masuk corong, tap!tekan suis...mengalir keluar la susu mama masuk botol.hehehe...
susu mama tersusun rapi tuk dibekukan...
tgk mama, Melia suke sampai nak menari-nari nie hah...

p/s: syukur alhamdulillah, Allaw s.w.t mempermudahkan rezki sejak awal kehadiran Melia.

3 comments:

Huszaini said... [Reply to comment]

Tahniah ye Melia dah pandai isap botol! hehehe comel jer!

Cik Puan Nurul said... [Reply to comment]

kagummmnyaa bapa ni rajen dia cerita...melia minum susu perahan ye bagussss...

feizal said... [Reply to comment]

Huszaini: berani kamu kidnap melia...hehehehe...
CPN:jom support b/feeding campaign...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...