Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Saturday, July 2, 2011

Lemas di Tasik Putrajaya!

Waaa..lama betul tak berupdate blog nih!fedup sebenarnya ngan tenet yang kejap ok kejap hampeh..makin teruk pulak rasanya coverage P1 nih! abis kontrak rasa2nya tukar streamyx jer kot..hoho..

Ok, cukup bab intro..moh kita citer pasal story lemas kat tasik putrajaya.. suspend..suspend..tapi lawak pun ada!haha.. Petang tadi kami seramai 18 orang kot gerak dari Shah Alam pergi training Dragon Boat kat tasik Putrajaya. Nih 1st time training nih, untuk event sport carnival KPJ kat penang tengah bulan 7 nanti..lagi 3 minggu la kot..

Sampai jer kat tasik putrajaya, kami terus buat streching..oh ya, trainer kami memang trainer bertauliah..dari skuad SMART angkatan tentera malaysia. Lepas tue kami diasingkan mana yang tahu berenang 1 group, yang tak tahu berenang 1 group asing..dan awak tergolong dalam golongan yang tak tahu berenang!hahaha..lawak2, tak tahu berenang tapi ada hati nak main Dragon Boat..hahaha..pedulik apa..enjoy apa!

Nak dijadikan cerita, kami semua disuruh terjun kat dalam tasik tue, nak buat test self confident katanya!gabra giler ah time tue, walaupun dah pakai safety jacket!mula2 budak yang tahu berenang disuruh terjun dulu,budak2 nie takder hal la..bila sampai turn awak, trainer nie tegur..eh!awak pakai seluar jean nie..betul ker nak terjun??berat nanti.. tapi awak terlebih confident la pulak..yakin jer jawab boleh boleh!

Awak pun terjun la..ngan yakin pulak tue terjun..maklum la dah ikut teknik2 yang trainer tu ajar. Terus..bermula la kisah lemas..
Hahha.. Mula2 terjun tue, takder masalah..boleh selambe jer timbul balik, terus pusing badan..apa lagi awak kuak2 la tangan nak pergi ke tebing..tapi bila dah 3-4 kali kuak, kaki betul terasa berat..(betul cakap trainer tue..seluar jean buat susah kita berenang,berat!..bagi yang tak tahu berenang la..yang expert tu,letak batu bata kat kaki pun selamba jer die buat kuak lentang..hehe). yang tak tahannya member boleh ingat gua main2!tak tahu yang awak ni dah kenyang minum air tasik..hantu betul! tapi alhamdulillah..selamat lagi abah Melia nih!

Lepas tue, baru la kami semua dibenarkan naik dragon boat tue.. bila dah start dayung, lupa dah pasal lemas tadi..kecoh dengan sorakan 1-2-3 kitorang..serius enjoy!penat tak ingat dah, tolak tepi.. pukul 4 start, pukul 6.30 kot kitorang habis training..serius enjoy la!masih ada 3 kali lagi training sebelum kami berangkat ke penang..wohha!


p/s: Terima kasih la pada CEO kami yang sudi turun bagi support kat kitorang..
p/s2:Besok training paintball pulak, kesian anak abah kena tinggal lagi..mama takpe kena tinggal, orang tua kata sayang isteri ditinggal-tinggalkan..wohha!haha..

4 comments:

cik rama-rama said... [Reply to comment]

hahaaha...adeshhh..x pernh dibuat org kot, swimming pky jeans..msty lar berat...nasib x dek per2..

wah..best lar ari ni..enjoy.

tu lar mne pergi abah melia ni..diam jer...rmi org ngadu p1 lembab..

Arash Libra said... [Reply to comment]

how funny! hahaha..

Feizal said... [Reply to comment]

@cik rama-rama,sib baek kan...klau x ilang sorg kawan cik long..keh3

@Arash Libra,lu kenapa gelak abang??hehehe

HasrulHassan [HH] said... [Reply to comment]

Salam...kasik la upload gambar naga air tiruan tu....nak la tengok.. saya dah lama tak ambik gambo ni ..bila ntah nak pegi Putrajaya ..huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...