Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Thursday, September 8, 2011

Bila Lama Kena Tinggal...

Terbiar..semak..macam rumah takde penghuni, penuh ngan semak samun.


Tengok la rupa rumah Melia kat pinggiran USJ selepas lebih sebulan kena tinggal..lalang dah cecah dagu!Macam kebiasaan, sepanjang bulan puasa Melia, Abah Mama tak duk rumah, akan tidur kat rumah Atuk. Boleh berbuka n sahur sama2.. memang tiap2 tahun macam nih.

Rumah, kalau lama terbiar..ada makhluk lain yang menghuni.. apa yang abah ingat,pesanan orang2 tua, bila kita nak masuk/balik rumah yang lama kena tinggal tue baca la surah Yasin, paling tidak pun ayat Kursi. tapi sebenarnya banyak yang boleh kita amalkan, cuma abah jer yang tak pandai.

Malam semalam abah balik rumah dulu, balik buat apa yang sepatutnya..tak nak la terus2 balik rumah bawak Melia sekali. Takut jugak, budak2 kecik senang kenang "tegur"...sekadar beringat..

p/s:
Lepas keluar dari hospital tempoh hari, Melia alhamdulillah sihat..masuk raya ke-3, Melia start demam balik..sampai la hari ni (syawal ke-10) masih lagi belum baik..demamnya on n off...
Dah berapa kali pegi hospital..doktor kata ok,darah ok,tapi demam tinggi..39.3c.
Dah bawak pergi jumpa ustaz kat darul syifa..ada yang "tegur" ni katanya..
Orang tua pulak cakap, budak memang cenggitu..nak ringankan badan..nak dapat ilmu baru tue..
Abah ngan Mama taknak risau sangat..take care sebaik mungkin, just continue ubat yang doktor kasi n air penawar yang ustaz kasi. Insyallah...

3 comments:

aimaniman said... [Reply to comment]

laa macam dah tanam 'padi' je.. br sebulan ke rumah tu ditinggalkan? isshh.. kene cr 'pagar' lae rumah tuw... kita percaya ngan benda2 ni pun kena ada had gak kan, yg penting kita berdoa, berusaha dan bertawakkal.. insy dipermudahkan

Feizal said... [Reply to comment]

@aimaniman
bary sebulan lebih tue..klau 2 bulan,mau kena selak2 baru bleh masuk rumah..hahha
Bab2 penunggu ni kite jgn la taksub sgt..kn lain jdnye nnti..kan?

アヌム ちゃん said... [Reply to comment]

gambar malam2 dgn rumput panjang gelap gitu seram pulak tengok.heee..moga melia cepat sembuh ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...