Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Wednesday, August 17, 2011

Dah 8 Bulan dah...

Assalamualaikum,
Hari nie 17hb lapan dua ribu sebelas bersaman 17 ramadhan..dan bagi sesaper yang tak tau, 17 ramadhan nih hari turunnya Al-Quran Nul Karim ke dunia atau lebih dikenali sebagai hari Nuzul Al-Quran. Untuk lebih lanjut boleh check kat website JAKIM pasal perihal sejarah Nuzul Al-Quran nie..klik sini.

Dan kebetulan pulak hari nie genap 8 bulan Melia lahir kedunia..lahir menemankan Abah dan Mama..Aiceh! ayat pujangga la pulak.hehe.. Since hari nie hari special Melia, abah nak update sikit perkembangan Melia sepanjang 7 bulan nih..

1. Melia lahir 17 Dec 2010 jam 1.03 pagi di KPJ Selangor Specialist Hospital - Check sini..
    * Melia memang anak KPJ...Kelantan Peranakan Jawa!hahaha..

2. Majlis Aqiqah plus cukur jambul selamat pada 29 Jan 2011. Sini..

3. Tarikh 3 April 2011, kali pertama Melia gelak..cerita die kat sini.

4. 8 April 2011, hari pertama Melia boleh meniarap dengan sendiri, check kat sini.

5. 18.5.2011, hari pertama Melia makan nestum..buat kali pertama selepas 5 bulan Melia duk minum susu cap Mama..hehehe..Ceritanye disini..

6. 27.5.2011 Melia mula nak belajar merangkak2, umur baru 5 bulan 10 hari..
Ayuh bebeh...

7. 16 Jun 2011, Gigi Pertama Melia dah mula nampak...putih jerk..hehehe. Mak Lang melia la orang pertama yang nampak gigi putih melia tue..time tue Melia balik kg Abah kat KB.

8. Masa umur Melia 6 bulan lebih, Melia dah boleh duduk dengan sendiri.. time nie, kalau bukak citer cartoon, memang dia lah orang paling depan..
emmm!!!
9. Umur Melia 7 bulan, Melia dah galak duk manjat dinding...dah mula nak bertatih..dah mula nak imbangkan badan, suka ati jerk nak lepas tangan bile berdiri.. gigi dah kuar 2 batang..Wohha!

10. Hari nih Melia genap 8 bulan..jadi anak yang solehah ye sayang!jangan lupa doakan kesejahteraan Mama dan Abah...


p/s: Melia ada 4 orang sedare sepupu yang lahir pada tahun 2010, dan melia paling muda..eh!sikembar la paling muda..dorang lahir 5 hari selepas melia. Tapi.. Melia la yang segala2nya advance..dia lah gigi kuar dulu..dia lah pandai merangkak dulu..dia lah yang berdiri dulu...

p/s2: Tapi sedare sepupu Melia tue semuanya lelaki... kata orang2 tua, budak lelaki memang lambat berbanding budak gegurl..hehehe.. Wallahualam..

1 comments:

cik rama-rama said... [Reply to comment]

wahh..semangatnyer melia..omey btol..

jdy ank yg solehah yer melia.. :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...