Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Friday, May 20, 2011

Bonus ooo Bonus!

Salam guys,
Bulan 5 ni cukup sinonim dengan bonus? bonus apa pulak ni..ini bukan Bonuslink atau pun bonus point bile joint MLM ok, ini bonus incentive bagi kaum pekerja..tak kira la kome kerja gomen atau pun private, mesti akan merasa bonus. Yang bezanya cuma banyak ngan sikit je.. Bonus biasanya paling sikit pun sebulan gaji,tapi bila dapat kurang dari sebulan tu automatik majikan akan cakap itu token..bukan bonus.Haha.. 
 
Apasal cakap pasal bonus ni?Hehe..actually semalam kami semua baru jer dibayar bonus..suka aku!average masing2 dapat 3.5 bulan. Masuk opis pagi semalam masing2 mulut dah sampai ke telinga..haha..semangat kerja pun laen macam dah..haha. Kali ni alhamdulillah, merasa juga tengok payslip tertera ngan RM 5 angka..kira boleh la settlekan mana2 hutang tue. Eh!ada ker??haha..
Eh!apa kena mengena ipad 2 dalam ini cerita?hehe...
Tapi..Masih ada suara2 yang tak puas hati.. kenapa aku dapat sikit ni?? macam mana diorang kira nih?? Rileks la kawan... masing2 punya rezki, syukur dengan apa yang dapat.. dia dapat banyak,awak dapat sikit bukan sebab majikan sayang dia lebih..tapi sebab kerja dia bagus..tip top!tak timbul isu sabotaj ke apa! laen kali kalau nak dapat lebih, awak kena la tingkatkan prestasi kerja tu, disiplin pun nak kena jaga..jangan ngular, jangan selalu datang lambat (nasihat untuk diri sendiri nih..haha).And saya pasti sangat yang mana2 company akan bayar bonus based on their performance, based on their good track record.. bukannya sebab dia lagi comey or cute dari korang.Wohha! tapi kekadang ada jugak kot..haha. 
 
Ok, bonus kali ni..rasa2 nak beli rak buku la, dah lama rasanya tak beli buku..dulu masa bujang, saya ada 3 rak buku yang penuh berisi..berisi ngan komik and kartun!ahaks..kira ok la kan, dari sesetengah orang tue giler sanggup beli mangga ngan URTV!pensang gua..haha. Tapi bila dah kawen ni, ingat nak beli buku2 yang berilmiah sikit la.. Harap menjadi la nawaitu nak membaca ni.hehe.. Uiks..nak beli rak buku pun nak pakai bonus ker?buat pakai emas gamaknya!haha.. 
Bukan macam nih!yang ini buat susun mainan budak boleh la kot..
 
p/s: interim hari tu dapat sebulan, kali ni dapat 3.5 bulan..next,raya nanti berapa bulan tak tau la berapa bulan plak..tapi biasanya sebulan la. Alhamdulillah..total bonus kali ni dapat la dalam 5 bulan..banyak bagi kami, tapi sikit bagi budak2 petronas or PNB yang dapat 9-11 bulan. Tetiba rasa nak nyanyi lagu Syukur Maher Zain plak..Wohha
 
p/s2: mama Melia dah senyum2 dah tue, berangan nak dapat mesin jahit baru agaknya..haha..

5 comments:

ainnoraini said... [Reply to comment]

bulan july baru ade bonus..tak tau la berapa dapat...

cik rama-rama said... [Reply to comment]

untung lar,,dapat bonus..ayh keje felda dh dpt bonus awl lgi dah...kteorg mnghbskan jer..ayh keje pnt2..ank2 yg punyer..tu lar org ckp rzeki ank2...kuikui

untung ank abg kecil lgi..tnggu besar ckit erk melia,nt minta mcm2 kat abah erk.. :)

Huszaini said... [Reply to comment]

wah!! layan bro! beli rak buku dengan buku2 sekaligus!! lepas tu kena soping utk mama dan melia sekali! baru laa melia senyum jer tidur dgn abah dia!!! hehehe

::zAsyikein:: said... [Reply to comment]

mama adam dh lama xmerasa bonus huhu...agak2 menantu abah dpt share sikit tak?ngeh ngeh... nnt mama bg no akaun adam tauuuuu hhehhehe

Feizal said... [Reply to comment]

@ainnoraini
xkira la brapa dpt dok..kurang2 dpt gak rasa..rezki tue..

@cik rama-rama
Wah!ank felda ropernye...lg best k.long,bonus felda silap2 leh jd jutawan..hehe

@Huszaini
Hehe..seeeeenyum..seeeeyum... rezki Melia tue..

@::zAsyikein::
klau jd kite bebesan,per salah nyer bg kt ank menantu skit..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...