Nuffnang Ads

"B.U.A.ifeizal adalah blog picisan seorang ABAH yang ingin berkongsi sesuatu dengan AnakAbah™. AnakMak macam mana?? Jangan risau, AnakAtuk AnakTokyang semua boleh. AnakIkan jer boleh main jauh jauh!"

Tuesday, May 17, 2011

Raya Dah Dekat..Eh!!

Bila cakap pasal raya, Mama dia la yang semangat.. apa tidaknya, baju raya mama tak pernah kurang 7 helai..itu paling kurang tue, waktu mengandungkan Melia tahun lepas! Tapi abah xkisah.. Mama selalu cakap " raya setahun sekali jer..". Hmmm... Mentang2 baju jahit sendiri, boleh la lebih sikit..dok gitu Mama?hehe...

Itu dulu-dulu, tahun ni terpaksa tempah la Melia... Mesin jahit mama rosak!haha..kesian mama. Insyaallah.. abah dah survey dah mesin mama tu..kalau jadi dealnya, boleh la mama menjahit balik.Hehe.. Actually 2-3 hari ni mama asyik cakap pasal mesin jahit je..Eh!apa melalut citer pasal mesin mama nie.. Abah nak cerita pasal baju raya AnakAbah Qamilia la..Jangan marah ya ma, laen kali turn mama.

Ok, memandangkan mama dah tak boleh nak jahit baju.. baju raya untuk Melia kena la tempah. nanti kita tengok apa gaya bila Melia pakai baju kurung..hehe..
Kenapa anak abah buat muka pelik jer tue?hehe..
Alamak!besornye pinggang...

p/s: yang bagusnya, tailor ni siap datang rumah lagi nak amik ukuran.. upah pun tak mahal..wohha!

5 comments:

Noor Hashirin Mohd Hashim said... [Reply to comment]

amboi cepatnyer... tapi aku pun dah siap baju kurung n baju melayu untuk anak2 aku..kikiki... same2lah tue!!!

cik rama-rama said... [Reply to comment]

ha..mak pun sme mesin jahit dh rosak,asyk2 bg hint kt ayh jer nk bli baru...hihi..

wah...syok lar melia dh ade bju raya...raya thun ni awl kan..

ainnoraini said... [Reply to comment]

ala comeynye anak abah tu...
raya nnt nak pakai baju kurung ye..

Feizal said... [Reply to comment]

@Noor Hashirin Mohd Hashim
woo..ko lg advance syirin..haha..

@cik rama-rama
Melia sronok dpt baju raya..mama die sronok nk dpt mesin raya..ahaks!

@ainnoraini
Hehe..trima kasih..
thun ni ptama kali nk braya ngan anak nih..hehe

アヌム ちゃん said... [Reply to comment]

wah dh fikir bju raya dah..tahun ni mcm xde baju raye je..huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...